Mentés

Ismerje meg az oldalnyújtás gyakorlatát

797
HOZZÁSZÓLÁS:

Az oldalnyújtás révén testünk minden izmának, ízületének, inának és szervének állapotát javítjuk. Mivel növeli a vérbe jutó oxigén mennyiségét, megújítja és élénkíti az idegeket, az ereket és a testszöveteket.joga5

Hozzájárul az ülőidegzsába, a lumbágó és a hát alsó szakaszán kialakuló egyéb panaszok gyógyulásához. A mélyizmok nyújtása erősíti és hajlékonyabbá teszi testünket – különösen ami csípőízületeinket, derekunkat és törzsünket illeti.

Hogyan végezzük a gyakorlatot?

Álljunk egyenesen, méternyi széles terpeszbe. Karunkat – lefelé fordított tenyérrel – emeljük oldalsó középtartásba, vállunkkal egy vonalba. Lélegezzünk egyenletesen.

Mentés

Helyezzük jobb kezünket a jobb bokánkra, kinyújtott bal karunkat előrenéző tenyérrel emeljük fel. Nézzünk fel rá, közben tartsuk a fejünket. Lazítsuk el arcunkat és vállainkat, és maradjunk így 10 másodpercig.

Bal lábunkat kissé hajlítsuk be, a jobbot pedig eddigi helyzetéhez képest 9 fokkal fordítsuk jobb felé. Belégzünk, majd kinyújtózunk jobbra. Gerincünket továbbra is tartsuk egyenesen, ügyeljünk, hogy ne dőljünk előre. Egyenletesen lélegezve maradjunk így 5 másodpercig.

Mély belégzés közben, anélkül hogy előredőlnénk, amennyire csak tudjuk, nyújtsuk ki jobb lábunkat. Nyújtsuk bal karunkat a jobb fölé, és tudatosítsuk, ahogyan oldalunk húzódik-nyúlik! Fejünk a két karunk között legyen, ügyeljünk a tartására.

Bocsássuk ki a levegőt, majd lélegezzünk egyenletesen. Ismét vegyük fel az l-es pózt. Karjainkat bocsássuk le a törzsünk mellé, jobb karunkat helyezzük a jobb lábunkra. Ereszkedjünk bal térdünkre. Nyújtsuk ki jobb lábunkat, egyenesítsük ki lábujjainkat. Ebben a tartásban maradva őrizzük meg egyensúlyunkat.

Lazán lógassuk fejünket a talaj irányába. Nyújtsuk ki karjainkat, közben lábujjainkat feszítsük meg. Lélegezzünk egyenletesen, térdünket fordítsuk felfelé, térdhajlatunkat azonban szorítsuk le. 15 másodpercig maradjunk így; ugyanezt ismételjük meg.

797
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1501

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés