Mentés

Hogyan teszi teljessé életünket a jóga?

1154
HOZZÁSZÓLÁS:

Nietzsche mondja a Zarathustrában: „Minden létezéstől undorodom, oka, hogy még a legkisebbek is örökké visszatérnek. Undor, undor, undor!” Születések és halálok szakadatlan következése, ujógaanalmas életismétlődés... A hindu szemlélet előtt azonban a kiszabadulás lehetősége lebeg. Az ismétlődések és a lélekvándorlás körei ezért nem is izgatják, hanem inkább lelkesítik. A hit az életben lelkesít!

S milyen tudás vezet megváltásra?

Az önismeretre támaszkodó jóga, amikor arra int, hogy hétköznapi tudatunkat, „énünket” megtagadva magunkra bízzuk sorsunkat! A ködeiből kitisztult „én” amikor magammá válik, tehát uralomra jut bennem, a boldogságot, a szenvedéstől való mentességet jelenti.

A sors kerekén okosan az ül, aki minden gondolatát, szavát és cselekedetét öntudatos biztonsággal átadhatná a nyilvánosságnak. Szinte Kant erkölcsi szemléletével találkozunk.

Mentés

A hiba mindig ott van – ahogyan erre már ismételten céloztunk -, hogy nem egész valónkból és valónkkal élünk, természetünknek csak egy hányadával, felületes, hétköznapi személyünkkel, pusztán érzékeinkre támaszkodva.

Ez az élet nem elégíthet ki, boldogtalanná tesz. Minden jó színész tudja, hogy a legjelentéktelenebb szerepben is teljes önmagát kell adnia. Minden ember tanuljon a-színészektől: tekintse felelősségteljes szerepnek életét, viselkedését, magatartását, mert szerepjátszása, viselkedése sorsdöntő.

A jóga teljessé teszi életünket

Érezze úgy, hogy küldetése van mindenkinek – legyen az kisebb vagy nagyobb – egyformán. Szerepét tökéletesen kell játszania! S a jóga szerepe éppen az, hogy hármasságunktestünk, kedélyünk és szellemünk egyformán vegyen részt életünk kialakításában, azaz minden mozdulatunkban, arckifejezésünkben, testtartásunkban, leheletünkben, érzésünkben! Életünk legyen teljes!

Aki csak testi jógát gyakorol, óriási tévedésben van, mert az ászanák csak arra fejthetik ki hatásukat, akik párhuzamosan bensőleg is jógáznak. A benső pedig a kedély– és szellemvilág. Szellemen nem valami kísértetet értünk, hanem azt a szellemet, amelyben gondolkodunk, viselkedünk.

A jóga útja mindig felfelé vezet, egyre magasabbra, követője tehát egyre magasabbra jut, emelkedik. Aki csak a teste miatt „jógázik”, ne csodálja, ha semmire sem jut. Ne feledjük, hogy átalakulunk saját, igazi természetünkké. S mi a természet lényege? A szellemünk!

1154
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

553
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés