Mentés

Érjen el magasabb tudatszintet a rádzsa jóga gyakorlásával!

928
HOZZÁSZÓLÁS:

 A rádzsa jóga, vagyis a jóga királyi útja a védikus rendszerben a teljes testi és lelki önmegvalósításhoz segít. A gyakorló királyivá válik, uralja saját érzelmeit és a fizikai testben az elemeket. A test valójában a lélek csodálatos királysága, ezáltal képes a lélekmag tiszta energiával táplálni a szervműködéseket és a finomenergetikai testeket. Ebből az emelkedett helyzetből segítheti azokat, akik még alásüllyedt, lefokozott állapotban vannak. A buddhizmusban hasonló alapelveket követve buddha testnek vagy drága emberi testnek nevezik a megterádzsa jógastesülést.

Annak szenvedés a testben való lét, aki nem képes uralni érzelmeit és gondolatait, ezáltal az öt elemet sem, így az anyag fogságába kerül. Ugyanakkor, ha nincs benne a tudatosságában az isteni vagy királyi út választásának a lehetősége, akkor vajon milyen lehetőségek közül választhatna?

A tanítások felvázolják azt is, ha valaki ezekkel nem él, akkor szükségszerűen alázuhan. Helyes életmóddal (táplálkozás, mozgás, tiszta gondolkodás, meditáció) valaki olyan tiszta tudatosságra tehet szert, mely beindítja a tiszta földek irányába. Figyeli önmagát, hogy bizonyos helyzetekben milyen tudatalatti programjai jönnek fel, milyen káros érzelmei lépnek működésbe.

Tudatosítja: most haragszom, irigykedem, mohó vagyok stb. Feljött haragjának nem ad további energiát, ezzel le is állítja a folyamatot. Tudatosságának eredményeképpen a mai átlagemberre jellemző 20 herzes (vagy stressz esetén akár 27 herzes) béta-agyhullám kezd visszaállni a középkori európai emberre jellemző alfa-állapotra. Ugyanakkor a jobb és a bal agyfélteke elválasztása csökken, ezáltal a szellemi aktivitás, a feltalálói tehetség és a művészi képesség nő. Általában az alfa-állapot felső tartományában (12-14 Hz) érdemes tartózkodni általános tevékenység, akár autóvezetés közben is.

A stresszes, beszűkült tudatállapottal ellentétben ilyenkor a látótér kitágul, az érzékszervek jobban működnek, a reflexek gyorsabbak, mivel a zavaró érzelmek kevésbé fogják le az értékelendő információkat. Míg a külvilággal való jó kapcsolatot elősegíti az alfa-állapot felső frekvenciatartománya, addig a befelé figyelés, a belső utazás lehetőségeit kibővíti az alsó tartomány.
A helyes életmódot folytató személy szinte másodpercek alatt képes lemenni az alfa-állapot 7-8 herzes tartományába, ezzel belép a meditációt, tudattisztítást lehetővé tévő tudatállapotba. Nyilván ezt elősegíti a minden hagyományos módszernél ajánlott helyes testtartás, légzésfigyelés és vizualizáció.

A Négy Nemes Igazság

A történelmi Buddha által tanított Nagy Nemes Igazság is tartalmazza szenvedésből való kilépés módozatait.

1. Szenvedés márpedig van. Ez a születés, a betegség, az öregség és a halál miatti szenvedés. Továbbá a szenvedés lehet testi és lelki. Utóbbi a nem-tudás, vagyis szellemi sötétség és a zavarodottság által, az élvezetekre és birtoklásra való vágy következtében, továbbá a harag vagy ellenszenv miatt lép fel.

2. A szenvedésnek kiváltó okai vannak. Ez az ok-okozat visszahatásának a törvénye, vagy is a korábbi tettek, szavak, gondolatok miatti karma. Ugyanígy a mai tettek, szavak, gondolatok válnak a jövő valóságává.

3. A szenvedést annak a forrásánál kell felismerni a tanítások által, melyek az okok megszüntetése révén véget vet a szenvedésnek. Ha ez valaki felismeri, és helyes módszereket tanul és alkalmaz, akkor kiléphet az ok-okozat meghatározottságából.

4. A cél a szenvedés megszüntetése, és az ehhez vezető út a : a helyes szemlélet, a helyes szándék, a helyes beszéd, a helyes cselekedet, a helyes megélhetési mód, helyes erőfeszítés, helyes éberség és végül a helyes célokra való összpontosítás.
A módszerek alkalmazását már ma el kell kezdeni, ugyanis bizonytalan, hogy mennyi ideig állnak rendelkezésünkre a feltételek, amíg kapcsolatban lehetünk a tanításokkal és az áldásokkal. Ismét sok ezer év eltelhet, hogy újra találkozhatunk azokkal.

Mentés

928
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1501

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés