Mentés

Hogyan kell a savászanát (hullapóz) végezni, és miért rendkívül jótékony hatású?

1109
HOZZÁSZÓLÁS:

Tanácsos minden gyakorlatozást a hullapózzal kezdeni és befejezni. Kemény talajon hanyatt fekve, a lábat kis terpeszben kifelé fordítani, kéz a törzs mellett felfelé néző tenyérrel, összes izmunk ellazításával, minden feszítés kizárásával.savaszana

Igen sokan vannak, akik csak hosszabb gyakorlás után csinálják jól, amit úgy ellenőrzünk, hogy láb- vagy karemeléskor a felemelt végtag úgy zuhan alá, mint az ájultaknál. A mozdulatlanság legyen tökéletes, még ujjainkat sem szabad igazítani!

Milyen kedvező hatásai vannak?

Ez a helyzet – ha legalább fél óra hosszan kitartjuk – felold minden feszültséget, megnyugtatja a szívet és az idegeket, tökéletes pihenést hoz.

Mentés

Csökkenti a vérnyomást, ha a lazulás valóban tökéletes. Ajánlható minden gyengeség esetében, rosszullétek alkalmával és nyugtalanság, türelmetlenség gyógyítására. Ha tökéletesen sikerül, az ember szinte nem is érzi már a testét, ami sokakat indokolatlanul megijeszt.

Természetesen ez a testtartás végigkísér az egész jógán, és a leghaladóbbak is rendszeresen végzik. Legjobb bevezető a meditációra, mert nemcsak a harántcsíkolt izmok lazulnak el, hanem a lélegzés is ritkul, és gondolatáramlásunk megnyugszik.

Mikor már tökéletessé vált, kezdjük el felmérni mélyebb igazságát és tartalmát. Jógagyakorlatot, tehát ezt az ászanát sem szabad soha üres izompihentetésnek tekinteni, hanem igyekezzünk a mélyükbe hatolni, mert van itten mélység!

Ilyenkor el kell vetnünk minden gondot és megkísérelni annak megértését, mit ért a keleti bölcsesség azon, hogy nyugalomban cselekedjünk és cselekvés közben nyugodjunk, ami a karma jógának a lényege: azt jelenti, hogy mindent érdek nélkül, jutalom nélkül úgy intézzünk, mintha az magától történne!

A legtökéletesebb az a munka, amelyért nem várunk ellenértéket, hanem amit magának a munkának a kedvéért végzünk kitartóan, tökéletesen, szívbeli örömmel. Hagyjuk, hogy a munka „végződjék”, és valahogy úgy kell éreznünk, hogy az csak történik, de mintha nem is mi csinálnánk.

Egyszeriben megérezzük, hogy mi az én-nélküliség, a szabadság és igazi nyugalom a legnagyszerűbb munkavégzés közepette. Szólhat egyszerre néhány telefon, várhatnak ránk többen is, molesztálhatnak jobbról-balról, nem rendül meg a nyugalmunk, mert a belső énünk nem vesz részt a hajszában, csak kifejeződik a külső tevékenységben.

Ez a savászanában érlelődik. Hasonlóan a pránajáma is csak akkor jó, ha nem eszünkkel és akaratunkkal végezzük, hanem hagyjuk, hogy bennünk történjék a légzés és mi csak megfigyeljük. Ez alapszabálya minden jógagyakorlatnak.

1109
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1501
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés